Бойко Стойчев: Очаква ни изключително атрактивно състезание

Шуменският пилот Бойко Стойчев: Очаква ни изключително атрактивно състезание тази събота и неделя.

На старта на 52-рото издание на шуменското рали екипажът Бойко Стойчев / Антон Лазаров ще стартира с изцяло „новата“ си лада. Подготвихме колата с помощта на механиците, радвам се, че успяхме, и че ще стартираме със състезателен номер, коментира Стойчев дни преди състезанието. Първия ни старт на рали „Стари Столици“ беше през 2016 година като форлойфери с навигатора Антон Лазаров. Оттогава сме заедно, като страстта му към спорта му помага много да си върши работата повече от перфектно, допълва Стойчев.

Доволен съм, че тази година организаторите са преместили сервизния парк. Една от причините е, че супер специалният етап ще може да бъде гледан от механиците на отборите и всички онези хора, които се грижат за подготовката и обслужването на автомобилите ни по време на състезанието. Освен това организаторите са се погрижили да променят където е възможно конфигурацията на добре познатите ни етапи с преместване на шикани и други препятствия. Вярвам, че и тази година зрителите ще гледат атрактивно състезание с добре подготвени пилоти. На това издание на ралито с навигатора Антон Лазаров се надявам да натрупаме още повече опит, километри, и разбира се да се поздравим с успешен финал.

Бойко Стойчев е фен на автомобилния спорт от малък. Първата си Лада купува през 2014 година. Автомобилът е обикновен. Двете спортни седалки и шпер на диференциала го правили „състезателен“. Започват опознавателни тренировки на полигони край Шумен. Година по-късно Бойко се свързал с варненеца Петко Петков, който му направил първия силен двигател. Стойчев има участия в тайм атак шампионата, като на картинг писта Виница печели победа в своя клас още на първо участие.