Христо Атанасов: Всеки пилот има шанс да поправи разлика във времената

Христо Атанасов от Велики Преслав: В конфигурацията на отсечките на 52-рото рали „Стари столици“ всеки пилот има шанс да „поправи“ разлика във времената

Екипажът Христо Атанасов / Марин Иванов със Ситроен Ц2 VTS е със заявка за призово място в своята група във втория кръг от рали шампионата на България. Нашият отбор е изключително доволен от супер специалния етап в град Шумен. Мисля, че ще се получи интересен и зрелищен етап. За мен вариантът с каране до Върбица и обратно, а след това до Шумен е по-добър. Така ралито става по–дълго, може да се получи по-добра и интересна битка. Пилот, който направи грешка в някой от етапите, ще има възможност да я „избие“, коментира Христо Атанасов.

Като всички участници в състезанието нашата мотивация е за по-предно класиране в генералното подреждане на тазгодишното издание на рали „Стари столици“, допълни пилотът от Велики Преслав.

Христо Атанасов започва своята състезателна кариера през 2010 година с участие в планинско изкачване „Българка“ в Сливен. През същата година записва участия и в няколко старта от рали шампионата. През 2011 година с помощта на спонсори и приятели подготвил по-конкурентен автомобил. Кариерата му продължила през следващите години с повече амбиции и участия в различни състезания от планинския и рали шампионат. Тази година при участие в първия кръг от планинското изкачване в Шумен се класирал първи в своя клас RC4 група А до 1600кубика.

Състезателната кариера на навигатора на Атанасов- Марин Иванов започва през 2009 година като състезател. Участва в планинско изкачване „ Шипка“ с ВАЗ 2105. Поради технически причини не стигнал до финала. Класирал се на трето място в рали Стари Столици в група А с Опел „Корса“… като навигатор на Рушен Ибрям. Година по-късно Иванов се запознал с Христо Атанасов, с когото стартирали на рали „Хеброс“ като екипаж. Оттогава продължили заедно състезателната си кариера. Имат участия както в националния рали шампионат, така и в състезания в Румъния, Сърбия и Турция.