Камбуров дублира схемата от 2019, ще стартира с Фабия-та

ПЛАМЕН КАМБУРОВ (на снимката), който завърши миналия сезон като шампион в Категория 3 на скоростните планински изкачвания, ще повтори шуменската схема от миналия април и ще започне защитата на титлата си, използвайки Шкода Фабия R5.

Точно както и през миналата година, автомобилът ще бъде взет под наем от чешкия РексТим в Железни Бор.

„Колата пристига в петък и веднага след това заминаваме за Шумен“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Камбуров, който напусна бургаския Вромос и има нова клубна принадлежност – вече е към Ел-Ви Ауто Рейсинг.

Камбуров не споменава нищо конкретно, но не е изключено първият тест за годината с Фабия-та да бъде направен край Шумен, както през април 2019 г. той подкара Шкода-та.

Онова, което става известно за автомобила е, че той е напълно нов, чисто бял и на старта на Пивовара, по думите на рейс-мениджъра на екипа Оги Желязков, „…ще е като една истинска пуканка!“

В Мемориал Валери Великов пилотът стартира във възможно най-силната конкуренция на планинските изкачвания за сезон 2019 год.

С малко познатия и доста по-различен от Мицубиши-то автомобил, на пилота се наложи да кара срещу испанския прототип на Стефан Стоев Силвър Кар, срещу Ауди-то на Ники Златков и срещу половин дузина „кавалеристи“ и Субару, начело с шампионския автомобил на Юли Телийски.

REXTEAM 001

колаж: rallyxpress-инфограф
ОТ СТРАНИЦАТА на РексТим – новата чешка „пуканка“, с която Пламен Камбуров ще се появи на старта в планинското изкачване в Шумен тази събота и неделя.

Да припомним, че в миналия сезон срещу Шкода-та на РексТим, към 13-те спечелени финала в Чехия добави и първите места от Гоце Делчев и Българка, като с Фабия-та Камбуров регистрира и един рекорда – този на трасето на Българка, времето на който рекорд в началото на октомври месец ще бъде изписан на старта на състезанието.