Kонкуренция в челото на шуменското рали

СПИСЪКЪТ със заявки за старта на юбилейното рали Стари столици (виж по-долу) подсказва, че тази събота и неделя в 50-ото издание на най-старото автомобилно състезание у нас се оформя здрава конкуренция.

Не само защото срещу действащите шампиони Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Ево 2) ще застане каре от бързи „кавалеристи“ – местният ас Мартин Сурилов (Шумен Аутоспорт), шампионът за 2015 г. Георги Василев (Дианел Рейсинг), както и двамата от АРГ Моторспорт Йордан Атанасов и Георги Янков, но също и защото веднага след тях в списъка са подредени половин дузина „ер-двойки“, водени от завръщащият се в първенството шампион за 2017 г. Тихомир Стратиев (Марина Моторспорт).

Без точно за тази група да пропускаме, че в краткото първенство (едва 3 кръга) започва участието си и местният лидер на RC4 и локален познавач на трасетата Христо Атанасов (Бултрас Рали Тим).

С две думи – наистина ще бъде интересно, я е такава компания няма как да не направи „столиците“  доста завързани. Не само за генералното, но и за отделните класове.

При това, справката с класирането от Твърдица-Елена показват, че и Данчо Атанасов, и сливналията Дилян Станков (Булсим, той и лидер в класирането на „двуколесните“ – бел. ред.) са съответно само на 7 и 11 т. зад действащият първенец в дисциплината Миро Ангелов.

Дали заради юбилей, дали по-някаква друга неясна засега причина, обаче Стари столици се оказва и това национално рали, което за първи път събира седем екипажа от групата на минало-хомологираните автомобили.

С един повече те са били, напълно разбираемо, през миналата година в Монбат Рали Сливен.

Днес предстои първоначалната регистрация на екипажите за предстоящото им утре, което стартира в петък сутринта от 8:00 ч.

Източник: https://bgnrc.info/