Мартин Сурилов: Надяваме се да завършим като победители

Мартин Сурилов: Стартираме и се надяваме да завършим като победители в 52-рото рали „Стари Столици“.

Часове преди старта на „домашното“ рали на шуменският екипаж Мартин Сурилов / Здравко Здравков, както и заявените за старт участници в 52-рото издание на ралито са на опознаване на трасето. Очаквам силно състезание. Надявам се да сме уцелили правилните настройки на автомобила и да сме бързи по етапите. За нас това състезание е изключително важно, тъй като евентуална победа би ни върнала в борбата за титлата. Във всяко състезание даваме всичко от себе си. Независимо от конкуренцията, независимо от нивото, до което сме достигнали при подготовката на автомобила и т.н., категоричен е Сурилов.

Организацията на състезанието е на ниво. Вижда се, че са положени усилия както за промени, така и да се подобрят някои неща в ралито. Прави добро впечатление, че Данчо Данчев – Данчони се допитва до пилотите, взема под внимание тяхното мнение. До момента не знам някой да го в правил, а това лично аз смятам, че е изключително важно, допълва шуменецът.

През този сезон Мартин Сурилов и Здравко Здравков ще карат на всички състезания от рали и рали спринт шампионата. Програмата е пълна, а амбициите в двата шампионата са ясни – шампионски титли. Кариерата на всеки състезател е съпътствана от успехи и неуспехи. Независимо от това обаче, винаги сме се старали да се развиваме и ако грешим, да поправим грешките си. Амбициите ни са когато имаме успех – на следващо състезание той да бъде по-голям, обобщи Сурилов и допълни, че се старае участията им със Здравков никога да не остават незабелязани.

На публиката и всички фенове на автомобилния спорт пожелаваме много и приятни емоции по етапите. Посланието ни е да не застават на опасни места, където тяхната и нашата сигурност може да бъде застрашена.

Мартин Сурилов е роден на 4 ноември 1980 г. в Шумен. Кариерата му като автомобилен състезател започва почти веднага, след като получава свидетелството си за управление. Едва ли някой е предполагал, че Мартин, който започва с тренировъчното Жигули на автомобилния състезател Николай Златков ще стане любимец на публиката по трасетата. За първи път в състезателната си кариера стартира с ВАЗ 2101 на планинско Търговище. Още в първите състезателни километри показва талант и печели титлата в група А клас 5 в републиканския планински шампионат през 2002 година. През 2004 година печели титлата в група N/3 в българския рали шампионат. През годините опознава ездата на автомобили в същия клас. През 2011 година сяда зад волана на Мицубиши Лансър Ево 8 на рали Сливен. През 2012 година ево осмицата е сменена с деветка, докато не идва време да седне зад волана на Ситроен Ц3 Рали 2. До него неотлъчно на дясната седалка през годините е шуменецът Здравко Здравков.