Марто Сурилов: Завръщането в столиците е силно вълнуващо

ТОП-ЗВЕЗДАТА на шуменските автомобилни състезатели – Мартин Сурилов и неговият дългогодишен и регулярен партньор в екипа Здравко Здравков (на снимката) вчера направиха първия си тест, който трябваше да покаже вчера на тандема, доколко добре е свършена работата по подготовката за юбилейното състезание.

Марто Сурилов е един от есктремно бързите пилоти, който обаче има един-единствен дефект – дълги години вече разбиращият и щедър спонсор все заобикаля халето на Сурилов.

„Ама направих всичко, за да мога да стартирам поне в юбилея“, обяви преди да тръгне за теста си вчера пилота.

На практика в последните сезони единствените две гарантирани негови участия са мемориалното планинско в Шумен и „столиците“.

В ралито Марто не е карал от 2018 г., а в планинското – от миналата година, когато приключи представянето си още в съботните квалификации.

„Така че сегашното ми завръщане в „столиците“ е силно вълнуващо – едно заради юбилея, второ заради това, че страшно ми се кара“, сочи пилотът.

НА НЕНАЗОВАНО ТРАСЕ… Вчера Сурилов и Здравков направиха проверка на това, как работи „кавалериста“ и обявиха, че са доволни от предстартовия тест.

Той обобщава, че вчерашните няколко километра (А-а-а – не! Встрани от трасетата на ралито, утре –петък – ще ги описваме със Здравко!) му върнали увереността, че с Мицубиши-то, чиято точна възраст може да се определи единствено, ако пилотът покаже орогиналните документи, може да стартира в съботната надпревара.

„Добре се държи, всичко работи точно, доволен съм – казва шуменецът. – Мога да правя снимка, след като я измих?“

Източник: https://bgnrc.info/