Румен Димитров дни преди старта на рали „Стари столици“

Дни преди старта 52-то издание на рали „Стари столици“ ще ви срещнем с шуменските състезатели, които ще участват в надпреварата.

Румен Димитров е автомобилен състезател от Шумен. Любовта му към автомобилния започва от малък, а да седне зад волана на състезателен автомобил е била мечтата му от дете. През 1999 година купува първия си състезателен автомобил. С ладата участва в първото си състезание – рали „Стари Столици“ като форлойфер с навигатор Васко Христов. През следващата година, вече като състезател в неговата група и клас, стартира отново в рали шампионата с навигатор Иван Иванов, син на предходния му навигатор Васко Христов. Класирахме се на четвърто място в А5, спомня си Димитров, като допълва, че преди това на стартове в планинския шампионат в Търговище, Узана и Шумен е бил първи в неговия клас.

Наложило се да продаде автомобила си. Купил го Мартин Сурилов, и за негова радост ладата останала в Шумен.

След време отново решил да се отдаде на страстта си. Със Свежен Дончев подготвили Лада, и отново застанал на старта на рали „Стари Столици“ като форлойфер. До него на дясната седалка седнала неговата братовчедка Евгения Колева. Най-ценните съвети как да се справи като навигатор Жени получила от Васко Христов. Тази събота и неделя им предстои поредното участие като екипаж. Този път със стартов номер. Казват, че имат желание да участват в рали, планинско и рали спринт, но всичко зависи от това дали ще успеят да намерят спонсор.

На всички участници пожелавам успех, на механиците по-малко работа, а на публиката край трасето много приятни емоции, пожела шуменският състезател.

Снимки: Web Arts