Стефан Стоев задава темпото в Мемориал Валерий Великов

Стефан Стоев (SilverCar EF10) зададе темпото в днешния тренировъчен ден от „Меориал Валерий Великов“. Пилота на АСК „Ара Моторспорт“ спря часовника на 1:44.620 минути в третия манш, като така подобрява рекорда на трасето от 1:45.40 минути въпреки новите промени по конфигурацията.

Второто най-добро време през днешния тренировъчен ден бе за Николай Златков (Audi Quattro S1). Пилота на АСК „Проспийд“ спря часовника на 1:47.880 мин, като така той изостана с едва 3.26 секунди.

Представителя на АСК „Дунев Рейсинг“ Юлиян Телийски (Mistubishi Lancer Evo IX) записа трето-то най-добро време с две десети по-слабо от това на Николай Златков.

Една от изненадите днес бе представянето на местният шуменски пилот Мартин Сурилов (Mitsubishi Lancer Evo IX). Рали пилота успя да изненада челото постигайки времена в топ три, въпреки значително по-слабият си автомобил от клас E1 до 3500 см3.

Добро бе и представянето на Пламен Камбуров, който стартира в „Мемориал Валерий Великов“ със специално нает автомобил от Чехия. Заедно със своята Skoda Fabia той постигна най-доро време то 1:54.71 минути, завършвайки днешните тренировки на 6-та позиция.

Най-бърз при автомобилите с един двигателен мост бе Васко Въжаров с Opel Astra постигайки най-добро време от 1:51.940 минути.

Същинската част от надпреварата започва в неделя от 11:00 часа в три манша, като очакванията са днешния поставен рекорд на трасето да падне.

 

Коментар на пилотите

Стефан Стоев SilverCar EF 10: „ Казано честно и аз съм изненадан от постигнатото време.  Най-вече защото не съм карал от Hill Climb Masters в Италия. Не бях много уверен в началото с колата днес. Може би вече сме свикнали с настройките на автомобила и успях по-бързо да намеря вярната посока. За утре се надявам да подобря времето си от днес.“

Николай Златков Audi Quattro S1: „ Изпуснах спирането за шикана в първия манш. След това карах с резерв, определено можеше да се справя и по-добре.Нямахме поражения по колата, само дребна козметика. Конкуренцията е сериозна и няма, как да се преборим със Стефан Стоев.“

Любен Каменов Mitsubishi Lancer Evo IX: „Карам малко уплашено, колата не ми харесва и ме притеснява. Отделно от това в третия манш двигателя прекъсваше. За в момента това е, което мога да дам от себе си. Тепърва ще гледаме, какви са проблемите по колата. За утре се надявам всичко да е наред с техниката и да мога да стартирам.“

Пламен Камбуров Skoda Fabia: “Колата е изцяло нова за мене, както и трасето. Автомобила иска много настройки и свикване с него. Утре мисля че ще успя да постигна желаните резултати. Колата е доста по-добра за планинските спрямо моето Mitsubishi.“