„Столиците“ от Кьошковете на Арена-та

МАЛКО НАД един месец преди старта на последния кръг от българския рали шампионат, Рали Стари столици, организацията тече на пълни обороти. Местните организатори от  АСК Шумен Аутоспорт провеждат вече няколко срещи и планират автомобилното състезание стъпка по стъпка и с голямо внимание.

„Столиците“ са планирани за втория уикенд на следващия месец – 9/10 октомври.

За финала на шампионата обаче тази година основната новина е, че  целият щаб на ралито, сервизният парк и зоната за церемониалния старт и награждаването на състезанието, ще бъде с нова локация.

Това ще е районът на Арена Шумен, както се планираше за непроведеното заради пандемията юбилейното издание на Стари столици през 2019 г., а не както това беше през 2020 г. и всички предходни години – в хотел Шумен и в близост до парк Кьошкове.

За разлика от Рали Стари столици 2020, тази година се планира и градски етап на трасе, обособено на пл. България (Руски паметник).

ОТ ДОКУМЕНТИТЕ НА СТАРИТЕ СТОЛИЦИ… Схемите на сервизния парк и планираният градско скоростен етап в 51-ото издание на шуменското рали.За подготовката на 51-ото издание на рали Стари столици е ангажиран е целият екип на шуменския клуб, който работи за планирането на мероприятие.

„Отборът“, начело с Валери Балабанов-Барни се събира ежеседмично, като последната среща се проведе вчера в авто къща Данауто, за разпределение на задачите и даде заявка за безкомпромисна организация.

Както обикновено, община Шумен стои зад гърба на организаторите на Рали Стари столици.

Домакините, разбира се, планират също така и необходимите работи по трасетата на най-старото от състезанията, които са част от първенството по рали: изкъпване на трасетата, почистването на крайпътните храсти, както и всичко онова, което всяка година шуменци правят за своето състезание.

Източник: https://bgnrc.info/